bdforexa | برترین مرجع سرمایه گذاری
صرافی ارز دیجیتال چیست + معرفی بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال

اگر می‌خواهید بدانید که چگونه بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال را خریداری یا معامله کنید؛ آخرین باری که برای دریافت ارز به یک صرافی مراجعه کردید را به یاد بیاورید. همانطور که در آنجا به خرید، فروش یا تبدیل پول پرداختید، در صرافی ارز دیجیتال نیز قادر به انجام این عملیات هستید. اما با این تفاوت که پول رد و بدل شده در این صرافی‎ها، از جنس دیجیتال است.

صرافی‌های ارز دیجیتال، بازارهایی برای خرید و فروش رمزارزها هستند. استفاده از این صرافی‌ها که تعدادشان کم هم نیست، آسان بوده و از هر مکانی قابل دسترسی هستند. در این مقاله علاوه بر تعریف دقیقی از این صرافی‌ها به معرفی بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال می‌‌پردازیم. همراه ما باشید.

ای پلنت بروکر | بروکر فارکس

صرافی ارز دیجیتال چیست؟

صرافی ارز دیجیتال، پلتفرمی است که به کاربران امکان خرید و فروش ارزهای دیجیتال را می‌دهد. این صرافی‌ها ممکن است از تجارت سایر دارایی‌های دیجیتال مانند توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) نیز پشتیبانی کنند. صرافی‌های ارز دیجیتال (Digital Currency Exchange) یا اکسچنج‌ها مانند بورس‌های مرسوم عمل می‌کنند، اما با دو تفاوت قابل توجه:

  • اولین تفاوت برجسته، عدم حضور فیزیکی صرافی‌های ارز دیجیتال- برخلاف بورس نیویورک یا بورس کالای شیکاگو– است و این بازارها کاملاً دیجیتالی هستند.
  • صرافی‌های ارز دیجیتال (حتی صرافی‌های برتر) توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) کنترل نمی‌شوند. البته صرافی‌های ارز دیجیتال در ایالات متحده باید با قانون رازداری بانکی مطابقت داشته باشند که الزاماتی برای ثبت، گزارش‌دهی و جمع‌آوری اطلاعات مشتریان دارد.

اغلب صرافی‌های ارز دیجیتال به صورت برخط فعالیت می‌کنند و در ازای هر معامله، حق کمیسیون و کارمزد مشخصی را از معامله‌گران دریافت می‌کنند. کاربران اکسچنج‌ها می‌توانند پرداخت خود را از روش‌های مختلفی مانند پرداخت با کارت اعتباری، ارز دیجیتال، انواع حواله و … انجام دهند.

صرافی ارز دیجیتال چیست؟
صرافی ارز دیجیتال چیست؟

صرافی ارز دیجیتال دقیقاً چه کاری انجام می‌دهد؟

با ایجاد حساب در صرافی ارز دیجیتال، امکان معامله رمزارزهای مختلف برای شما ایجاد می‌شود. اینکار به وسیله یک دفتر سفارش (Order Book) انجام می‌پذیرد. اوردر بوک تعداد سفارشات پیشنهاد یا ارائه شده در یک قیمت خاص و یا عمق بازار را فهرست می‌کند. همچنین دفتر سفارش مشارکت‌کنندگان (خریداران و فروشندگان) در بازار را نیز شناسایی می‌کند. ایجاد این فهرست‌ها به تریدرها کمک می‌کنند که از شفافیت بازار مثل اطلاعات قیمت، موجود، عمق معاملات و غیره استفاده کنند.

از آنجا که هر صرافی ارز دیجیتال، قیمت را بر حسب حجم معاملات خود محاسبه می‌کند؛ صرافی‌هایی با تعداد کاربران بیشتر، قیمت‌های مرتبط‌تری به بازار ارائه می‌دهد. به همین دلیل ممکن است یک اختلاف جزئی در قیمت بیت‌کوین بین صرافی‌ها مشاهده کنید.

پس از اینکه حساب شما تایید شد، می‌توانید برای شروع معامله، وجوه خود را به صورت ارزهای فیات یا ارزهای دیجیتال به حساب منتقل کنید.

مراحل زیر به طور خلاصه، نحوه خریداری ارز دیجیتال را با استفاده از یک صرافی، شرح می‌دهد:

  • یک صرافی ارز دیجیتال قابل اعتماد و مطمئن را انتخاب کنید.
  • در صرافی ثبت‌نام نموده و یک حساب کاربری ایجاد کنید.
  • با سپرده‌گذاری ارز فیات یا ارز دیجیتال، حساب یا کیف‌پول خود را شارژ کنید.
  • ارز دیجیتالی که برای مبادله در نظر دارید را انتخاب کنید.
  • مراحل لازم برای شروع و تکمیل تراکنش را دنبال کنید.
  • تایید موفقیت تراکنش حساب خود را چک کنید.

در نظر داشته باشید که انواع مختلفی از سفارش‌ها در صرافی‌ها وجود دارند. اما گزینه‌های «سفارش محدود» و «سفارش بازار» کاربرد گسترده‌تری دارند. در سفارش محدود، شما قیمت تعیین شده‌ای را برای معامله خود مشخص و با اینکار معامله را با یک قیمت مطلوب تضمین می‌کنید. البته هیچ تضمینی برای اجرای سفارش محدود شما وجود ندارد. زیرا برای اجرا سفارش محدود، بایستی نیازهای فروشنده/ خریدار منطبق بر هم باشند.

در سفارش بازار،‌ صرافی وجوه شما را با بهترین قیمت بازار در دفتر سفارش معامله می‌کند. از این رو بهترین قیمت‌های موجود برای مقادیر مربوطه جمع‌آوری می‌شود.

معرفی انواع صرافی ارز دیجیتال

در ابتدای ظهور رمزارزها، مبادلات آن‌ها بیشتر در تالارهای گفت‌وگو و شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شد؛ اما با گذشت زمان، پای نهادهای واسطی با عنوان صرافی ارز دیجیتال به این عرصه باز شد.

از این رو، نسل اول اکسچنج‌ها در این مرحله متولد شدند و فعالیت آن‌ها عمدتا به شکل متمرکز بود. مبادلات متمرکز، توسط یک گروه یا نهاد منفرد (مانند یک شرکت سهامی‌عام یا شرکت خصوصی) کنترل می‌شوند و این نسل از صرافی‌های ارز دیجیتال از همین سنخ بودند.

اما وجود دغدغه‌هایی مانند امنیت، کنترل کاربر بر دارایی‌های خود و حریم خصوصی باعث تولد نسل دیگری از آن‌ها با نام صرافی‌های غیرمتمرکز شد و ایده DEX یا صرافی غیرمتمرکز از همین جا شکل گرفت. در مبادلات غیرمتمرکز (DEX) کنترل توسط پروتکل‌های فناوری اعمال می‌شود و گروه‌های بزرگی از مردم را قادر می‌سازد تا به صورت آگاهانه تصمیم‌گیری کنند و به اجماع برسند.

انواع صرافی ارز دیجیتال
انواع صرافی ارز دیجیتال

در زیر به معرفی کامل صرافی ارز دیجیتال متمرکز و غیرمتمرکز پرداخته‌ایم:

  • صرافی غیرمتمرکز یا Decentralized Exchange: این صرافی پلتفرمی است که در آن کاربران ارزهای دیجیتال را به‌صورت همتا‌به‌همتا و بدون واسطه با یکدیگر مبادله می‌کنند. روش خرید و فروش ارزهای دیجیتال در این صرافی شبیه به صرافی‌های سنتی است. البته با این تفاوت که بر روی بلاک‌چین ساخته شده و تمام کارها بدون نیاز به واسطه و مجوز به‌ شکل خودکار انجام می‌شود. یونی‌سواپ (Uniswap) و آیدکس (IDex) دو نمونه از معروف‌ترین صرافی‌های غیرمتمرکز هستند.

صرافی‌های متمرکز یا Centralized Exchange: صرافی متمرکز شباهت بسیاری به بانک دارد. مزیت بزرگ این نوع صرافی‌ها در این است که نیازی به نگهداری از کدهای ۱۲ یا ۲۴ رقمی کیف پول دیجیتال و دردسرهای احتمالی آن ندارید. کافیست در صرافی ارز دیجیتال متمرکز از طریق یک ایمیل و پسورد وارد شوید و هر ارز دیجیتالی را که بخواهید، بخرید. کوین‌بیس (Coinbase) و بایننس (Binance) دو نمونه از معروف‌ترین صرافی‌های متمرکز هستند.

هر دو نوع صرافی نام برده در مبادلات ارزهای دیجیتال، دارای مزایا و معایبی هستند. در جدول زیر، نقاط قوت و ضعف هر یک آورده شده است:

غیرمتمرکز

متمرکز

نوع صرافی

متوسط رو به بالا

در حد متوسط

دامنه پیشنهادات رمزارز

متوسط رو به پایین

متوسط رو به بالا

پشتیبانی از ارزهای فیات

پایین

بالا

کاربر پسند بودن

کاربر

صرافی

متولی سرمایه کاربران

بالا

در حد متوسط

حریم خصوصی

متوسط رو به بالا

متوسط رو به پایین

امنیت

متوسط رو به بالا

متوسط رو به پایین

ریسک نقدشوندگی و تمرکز

پایین

بالا

نرخ پذیرش

 

بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال (متمرکز و غیر متمرکز)

در این بخش به معرفی بهترین صرافی‌ ارز دیجیتال برای ترید خواهیم پرداخت. این صرافی‌های پیشرو عبارتند از:

صرافی کوین‌بیس (Coinbase):

کوین‌بیس یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های متمرکز ارزهای دیجیتال است. این صرافی تاکنون امکان مبادله بیش از 200 نوع رمزارز معتبر را برای کاربران خود فراهم کرده است. لیست ارزهای دیجیتالی که در این پلت‌فرم از آن‌ها پشتیبانی می‌شود، همچنان در حال گسترش است. همچنین در جدیدترین بروزرسانی این صرافی، تبادل آسان توکن‌های متعددی برای معامله‌گران امکانپذیر شده است. حجم معاملات این صرافی در سال 2023 میلادی به طور متوسط 441 میلیون دلار در روز بوده است.

ویژگی‌های مثبت کوین‌بیس:

  • دارای رابط کاربری ساده و محیط گرافیکی جذاب
  • امنیت بالا و بیمه بودن کوین‌بیس نسبت به کلاهبرداری
  • پشتیبانی از رمزارزهای فراوان
  • حجم معاملاتی بالا
  • امکان پرداخت به شیوه‌های متفاوت (پی بال، دیبیت کارت و کردیت کارت و …)

صرافی بایننس (Binance):

دیگر صرافی‌ ارز دیجیتال متمرکز و پیشرو، بایننس است که به واسطه ارائه خدمات باکیفیت، کاربران زیادی را به سوی خود جذب کرده است. بایننس برای کارمزد معامله‌ای خود از رمزارز اختصاصی به نام بایننس‌کوین – BNB استفاده می‌کند. انجام اینکار در جهت تسریع فرآیند در شبکه بایننس اسمارت‌چین (SmartChain) و کاهش کارمزد بوده است و به همین دلیل، این ارز BNB مورد استقبال کاربران این سایت قرار گرفته است.

ویژگی‌های مثبت بایننس:

  • حجم معاملاتی بالا
  • دارای بلاک‌چین اختصاصی SmartChain
  • کارمزد پایین معاملات و اهدای جایزه به کاربران
  • دارای بروزترین فناوری‌های امنیتی

صرافی یونی‌سواپ (Unswap):

یونی‌سواپ یک صرافی ارز دیجیتال غیرمتمرکز است که دارای امکان انتخاب گسترده‌ی سکه است. این صرافی به‌وسیله پروتکل غیرمتمرکز خود، هزینه‌های معاملاتی پلت‌فرم را به حداقل رقابتی می‌رساند. این صرافی بر روی بلاک‌چین اتریوم اجرا می‌شود.

ویژگی‌های مثبت یونی‌سواپ:

  • عدم نیاز اعتماد کاربران به واسطه
  • کنترل کامل کاربران بر دارایی‌های خود
  • وجود توکن‌های جدید
  • دارای قراردادهای هوشمند

 صرافی آیدکس (IDex):

آیدکس یک صرافی ارز دیجیتال پیشرفته و غیرمتمرکز است. این صرافی مزایای صرافی غیرمتمرکز و متمرکز را برای ارائه یک رویکرد منحصربه‌فرد با یکدیگر ترکیب کرده است. به طوریکه کاربران در آیدکس می‌توانند کنترل کاملی بر وجوه خود داشته باشند و هرگونه دسترسی به این وجوه باید با اجازه صاحب حساب باشد.

ویژگی‌های مثبت آیدکس:

  • پشتیبانی از ارزهای دیجیتال مختلف
  • ارائه گزینه‌های ترید متفاوت
  • دارای یک تیم پشتیبان قوی و همیشه در دسترس
  • پشتیبانی از زنجیره‌ی هوشمند اتریوم و بایننس
  • طراحی کاربرپسند و ساده

بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال برای ایرانی‌ها

در ماه‌های اخیر، دسترسی کاربران ایرانی و کاربران کشور‌هایی که درگیر تحریم‌ها هستند، به پلتفرم‌های معاملاتی بزرگی مانند بایننس، قطع شد. این موضوع باعث شد تا دارایی‌های دیجیتالی این کاربران در بزرگ‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتالی جهان، مسدود شوند. البته کاربران به سرعت، راه‌های جایگزین برای عبور از این محدودیت‌ها را ایجاد نمودند. این کاربران برای دور زدن تحریم‌ها، از مدارک جعلی مانند پاسپورت و گواهینامه کشورهایی مانند هند استفاده کردند.

اما در مقابل سخت‌گیری‌های بایننس نیز شروع شد و فرایند احراز هویت توسط این صرافی با محدودیت‌های بیشتری صورت گرفت. همچنین مدیرعامل بایننس، چانگ پنگ ژائو، اعلام کرد که به زودی از سیستم جدیدی برای احراز هویت کاربران استفاده خواهد کرد.

اما در این میان برخی از صرافی‌ها همچنان در حال ارائه خدمات به تمام کاربران دنیا هستند و هیچگونه مشکلی با ایرانی‌ها ندارند. لیست انواع صرافی ارز دیجیتال خارجی که برای ایرانی‌ها مناسب است، عبارتند از:

بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال برای ایرانی‌ها
بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال برای ایرانی‌ها
  1. صرافی ChangeNOW: این صرافی زبان فارسی را پوشش می‌دهد. همچنین، در ChangeNOW شما هیچ نیازی به احراز هویت یا وارد کردن اطلاعات شخصی خود ندارید و در این صرافی می‌توانید به خرید، فروش یا مبادله ارزهای دیجیتال بپردازید. البته، برای خرید ارز دیجیتال با ارز فیات نیاز به احراز هویت وجود دارد.
  2. صرافی Hitbtc: صرافی ارز دیجیتال Hitbtc، یک پلت‌فرم اروپایی است که در سال ۲۰۱۳ تأسیس شده است. این صرافی به کاربران اجازه می‌دهد تا محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال و ارزهای فیات مانند EUR و USD را معامله کنند. Hitbtc فناوری‌ها و روش‌های معاملاتی پیشرفته‌ای را در اختیار تریدرها قرار می‌دهد. در این صرافی نیز نیازی به احراز هویت ندارید.
  3. صرافی بینگ‌ایکس (bingx): صرافی بینگ‌ایکس یکی از صرافی‌های محبوب ایرانی‌ها است که در کشور سنگاپور واقع شده است. این صرافی مشکلی با کاربران ایرانی نداشته و کاربران ایرانی می‌توانند بدون احراز هویت معاملات خود را در بینگ‌ایکس انجام دهند. از نکات قابل توجه این صرافی پشتیبانی از زبان فارسی، گروه تلگرام فارسی و قابلیت اتصال به سایت تریدینگ ویو است. با افتتاح حساب در این صرافی می‌توانید معاملات خود را بدون هیچگونه محدودیتی انجام دهید.
  4. صرافی کوینکس (coinex): کوینکس یکی از انواع صرافی ارز دیجیتال خارجی است که معامله‌گران ایرانی زیادی داخل آن فعالیت می‌کنند. این صرافی دارای رابط کاربری ساده‌ای است و ارزهای متنوعی را پوشش می‌دهد. صرافی کوینکس همچنین دارای اپلیکیشن موبایل است و از زبان فارسی نیز پشتیبانی می‌کند. به همین دلیل، افراد مبتدی برای راحتی کار خود این صرافی را انتخاب می‌کنند.

جمع‌بندی

هر کدام از صرافی‌های برتر ارز دیجیتال، مزایای مختلفی برای ارائه دارند. بنابراین بایستی صرافی را انتخاب کنید که به بهترین وجه با نیازها و ترجیحات شما مطابقت داشته باشد. البته همان‌طور که متوجه شدید، صرافی‌های خارجی قوانین و شرایط خاص خود را دارند. برخی از آن‌ها روند تریدینگ را با حذف کردن احراز هویت برای کاربران ایرانی آسان نموده‌اند. درحالی ‌که برخی دیگر ایرانی‌ها را تحریم کرده و این کاربران برای ورود به صرافی ارز دیجیتال (مانند بایننس) نیازمند تغییر IP هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *