bdforexa | برترین مرجع سرمایه گذاری
استراتژی فارکس چیست؟ + معرفی و بررسی بهترین استراتژی های فارکس

دنیای تجارت در فارکس بسیار پیچیده است و به همین دلیل موفقیت در آن برای تازه واردان می‌تواند سخت به نظر برسد. با این حال، با درک و اجرای درست استراتژی‌ فارکس می‌توان شانس موفقیت خود را به میزان قابل توجهی افزایش داد. استراتژی‌های معاملاتی متعددی در فارکس وجود دارند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را نیز دارند. این استراتژی‌ها را می‌توان به طور کلی به سه بخش تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکال و تحلیل احساسات بازار دسته بندی کرد.

تحلیل بنیادی شامل ارزیابی شاخص‌ها و اخبار اقتصادی یک کشور برای پیش بینی حرکت ارز است. از سوی دیگر، تحلیل تکنیکال شامل مطالعه نمودارهای قیمت و استفاده از شاخص‌های آماری برای پیش‌بینی حرکات آتی قیمت است. و در آخر، تجزیه و تحلیل احساسات شامل اندازه گیری احساسات بازار است که اغلب می‌توانند باعث حرکت قیمت شوند. در ادامه این مطلب به تعریف استراتژی‌ معاملاتی می‌پردازیم تا پایه‌ای محکم برای شروع سرمایه گذاری در فارکس برای خود را در اختیار داشته باشید.

استراتژی فارکس چیست؟

بازار فارکس امروزه بزرگترین بازار جهان با حجم روزانه حدود 6 میلیارد دلار آمریکا است. استراتژی فارکس فارکس راهبردی است که برای تعیین خرید یا فروش یک جفت ارز در یک زمان خاص استفاده می‌شود. استراتژی‌های معاملاتی فارکس شامل استفاده از تکنیک‌های خاص برای کسب سود از خرید و فروش جفت ارز در بازار فارکس است که برا اساس ابزارهای دستی یا خودکار برای تولید سیگنال‌های معاملاتی استفاده می شود.

معامله‌گرانی که بر اساس سیستم‌های معاملاتی خود ترید می‌کنند، معمولا قبل از سرمایه‌گذاری، ابتدا استراتژی‌های خود را روی کاغذ آزمایش می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که عملکرد خوبی دارند. اکثر معامله گران موفق فارکس یک استراتژی معاملاتی را توسعه می‌دهند و در طول زمان آن را کامل می‌کنند. برخی دیگر تنها بر یک مطالعه یا محاسبه خاص تمرکز می‌کنند تا میزان موفقیت و بهره‌وری تجارت خود در بازار فارکس را افزایش دهند.

استراتژی فارکس چیست؟

به عنوان مثال تاجری را تصور کنید که انتظار دارد نرخ بهره در ایالات متحده در مقایسه با استرالیا افزایش یابد، در حالی که نرخ مبادله بین دو ارز0.67 (AUD/USD)  است. یعنی برای خرید 1.00 دلار استرالیا 0.67 دلار آمریکا نیاز است.

تریدر طبق اخبار منتشر شده معتقد است که نرخ‌ بهره بالا در ایالات متحده قرار است افزایش پیدا کند که این موضوع باعث می‌شود تقاضا برای دلار آمریکا بالا رفته و نرخ مبادله AUD/USD کاهش ‌یابد، زیرا در این صورت برای خرید دلار استرالیا به دلار آمریکای کمتری نیاز دارد. فرض کنید تحلیل معامله گر درست است و نرخ ارز AUD/USD به 0.50 کاهش پیدا می‌کند. اکنون برای خرید 1.00 دلار استرالیا به 0.50 دلار آمریکا نیاز است. اگر سرمایه‌گذار در این موقعیت معاملاتی متناسب با استراتژی معاملاتی تصمیم بگیرد، می‌تواند از تغییر ارزش ارز ها و پیش‌بینی این موضوع سود ‌ببرد.

چگونه به یک استراتژی معاملاتی مناسب در فارکس برسیم؟

استراتژی‌ معاملاتی فارکس می‌تواند از روش‌های دستی یا خودکار برای تولید سیگنال‌های معاملاتی پیروی کند. سیستم‌های دستی شامل معامله‌گری می‌شوند که جلوی صفحه کامپیوتر می‌نشیند و به دنبال سیگنال‌های معاملاتی می‌گردد و خرید یا فروش را تفسیر می‌کند. در مقابل، سیستم‌های خودکار به این صورت هستند که یک معامله‌گر الگوریتمی را توسعه می‌دهد تا سیگنال‌های معاملاتی را پیدا کرده و به تنهایی معاملات را اجرا ‌کند. به طور کلی سیستم‌های خودکار احساسات انسانی را از معادله خارج می‌کنند و ممکن است عملکرد را بهبود بخشند.

بسیاری از معامله گران فارکس با یک استراتژی معاملاتی ساده شروع می کنند. آنها ممکن است متوجه شوند که یک جفت ارز تمایل به بازگشت از یک سطح حمایت یا مقاومت خاص را دارد. در مرحله بعد ممکن است تصمیم بگیرند عناصر دیگری را نیز اضافه کنند که دقت این سیگنال‌های معاملاتی را در طول زمان بهبود بخشد. برای تعیین یک استراتژی فارکس مؤثر به چندین مؤلفه پایه نیاز دارید:

  • انتخاب بازار: شما باید تعیین کنید که چه جفت ارزی را می‌خواهید معامله کنید و در خواندن آنها تجربه کسب کنید.
  • اندازه موقعیت: شما باید تعیین کنید که برای کنترل میزان ریسک پذیرفته شده در هر معامله، میزان ورودتان به موقعیت معاملاتی به چه اندازه باشد.
  • نقاط ورود: شما بایستی قوانینی را تنظیم کنید که زمان ورود به یک موقعیت خرید یا فروش در یک جفت ارز معین شده را تعیین کنند.
  • نقاط خروج: همچنین باید قوانینی را تدوین کنید که به شما بگوید چه زمانی از یک موقعیت خرید یا فروش کوتاه مدت خارج شوید و یا چه زمانی از یک موقعیت بازنده خودتان را بیرون بکشید.
  • تکنیک‌های معاملاتی: در انتها شما باید تکنیک‌هایی را برای تعیین زمان و اندازه خرید و فروش جفت ارزها تعیین کنید.

معرفی بهترین استراتژی های فارکس با بیشترین احتمال موفقیت

تعیین و توسعه یک استراتژی معاملاتی در بازار فارکس بسیار مهم است. یک استراتژی خوب تصمیمات معاملاتی شما را راهنمایی می‌کند، به مدیریت ریسک و همچنین مدیریت سرمایه کمک می‌کند و شانس موفقیتتان را در بازار فارکس افزایش می دهد.

به یاد داشته باشید، هیچ استراتژی واحدی بر دیگر استراتژی‌ها برتری ندارد. تعیین بهترین استراتژی به اهداف تجاری، تحمل ریسک و تجربه معاملاتی شما بستگی دارد. توصیه می‌شود استراتژی‌های مختلف را بررسی کنید و آنها را در یک حساب آزمایشی قبل از اعمال آنها در بازار، تمرین کنید. همیشه به یادگیری و اصلاح استراتژی خود بر اساس شرایط بازار و عملکرد معاملاتی خود ادامه دهید. در ادامه به معرفی و بررسی اجمالی سه استراتژی فارکس که از عملکرد مناسبی برخوردار هستند می‌پردازیم.

معرفی بهترین استراتژی های فارکس با بیشترین احتمال موفقیت

استراتژی معاملاتی پرایس اکشن

معاملات پرایس اکشن (Price Action) یک استراتژی‌ معاملاتی رایج در بازار فارکس است. این استراتژی شامل تجزیه و تحلیل حرکات تاریخی قیمت برای پیش بینی روندهای آینده بازار است. معامله گران با استفاده از این استراتژی، الگوها و شکل گیری داده‌های قیمت در گذشته را برای شناسایی فرصت‌های معاملاتی بالقوه در آینده استفاده می‌کنند. این استراتژی مستلزم درک خوب از الگوهای نمودار و نگاه دقیق به جزئیات آن است.

مفهوم کلیدی در معاملات پرایس اکشن این است که قیمت و بازار اغلب خود را تکرار می‌کنند. این استراتژی به شاخص‌های فنی یا الگوریتم‌های پیچیده متکی نیست، بلکه بر قیمت و رفتار آن در طول زمان تمرکز می‌کند. به عنوان مثال، اگر یک جفت ارز خاص از یک روند خاص پیروی کرده باشند، معامله گران با استفاده از استراتژی معاملاتی پرایس اکشن اقدام به شناسایی الگوهایی می‎کنند که می‌تواند نشان دهنده ادامه یا معکوس شدن روند حاضر باشند. در استراتژی پرایس اکشن خبری از اندیکاتو‌های تحلیل تکنیکال مانند RSI و MACD نیست، بلکه همه‌چیز به نحوه حرکت قیمت روی نمودار بستگی دارد.

این استراتژی مستلزم تمرین زیاد و درک عمیق پویایی بازار است. یکی از مزیت‌های اصلی این استراتژی فارکس این است که چارت روبه‌روی شما ساده و به دور از شاخص‌های رنگارنگ تحلیل تکنیکال است. این موضوع سبب می‌شود تا تریدرهای کم‌تجربه در طوفانی از اطلاعات، سردرگم نشوند.

استراتژی اقدام/حرکت قیمت (Price Action) ویژگی‌های حرکت قیمت یک دارایی را توصیف می‌کند. این حرکت اغلب با توجه به تغییرات قیمت در گذشته اخیر تحلیل می شود. به زبان ساده، استراتژی فارکس پرایس اکشن تکنیکی است که به معامله‌گر اجازه می‌دهد تا به جای تکیه بر شاخص‌های فنی، بازار را بخواند و تصمیمات تجاری ذهنی را بر اساس حرکت‌های اخیر و واقعی قیمت بگیرد.

به طور کلی «پرایس اکشن» (Price Action) یک استراتژی معاملاتی است که در آن تصمیم‌گیری برای خرید یا فروش یک دارایی براساس نوع حرکت قیمت آن در گذشته گرفته می‌شود.بسیاری از معامله‌گران روزانه، روی استراتژی‌های معاملاتی قیمتی مانند پرایس اکشن تمرکز می‌کنند تا به سرعت در یک بازه زمانی کوتاه سود کسب کنند.

استراتژی معاملاتی acd

اکثر معامله گران و سرمایه گذاران با این ضرب المثل که “روند دوست شماست” آشنا هستند. اما تصمیم گیری در مورد اینکه چه چیزی یک روند را تشکیل می‌دهد اغلب چالش برانگیز بوده است، زیرا به زمان ترجیحی معامله گر در معامله بستگی دارد. علاوه بر این، هنگامی که یک روند شناسایی شد، معامله گر باید قدرت آن را نیز تعیین کند.

مارک فیشر در کتاب “معامله منطقی” خود، تعدادی تکنیک را توضیح می‌دهد که به خواننده کمک می‌کنند تا شکست‌های روند را تشخیص دهد و قدرت آنها را نیز شناسایی کند. سیستم معاملاتی ACD فیشر از داده‌های روزانه برای شناسایی محدوده بازگشایی روزانه استفاده می‌کند. اساساً، این استراتژی فارکس نقاط A و C را برای ورود به یک معامله و نقاط B و D را به عنوان خروجی ارائه می دهد – از این رو نام آن ACD است.

روش ACD برای هنگامی که بازار در عدم تعادل به سر می‌برد مورد نیاز است. تا زمانی که نوسانات و نقدینگی کافی در بازار وجود داشته باشد، شما می‌توانید از ماهیت تهاجمی سبک معاملاتی ACD برای به حداکثر رساندن اندازه موقعیت و در عین حال به حداقل رساندن ریسک خود استفاده کنید.

استراتژی معاملاتی acd

 

استراتژی معاملاتی qm

اگر معامله گر فارکس هستید، احتمالاً نام الگوی کازیمودو (Quasimodo) را شنیده‌اید. این الگو در سال‌های اخیر به دلیل اثربخشی آن در پیش‌بینی روند بازار محبوبیت پیدا کرده است.

الگوی Quasimodo یک استراتژی معاملاتی قیمت است که به معامله گران کمک می‌کند تا نقاط معکوس بالقوه در بازار را شناسایی کنند. یکی از ویژگی های کلیدی الگوی Quasimodo شکل منحصر به فرد آن است. این اشکال مانند”M” یا “W” در نمودار است و از سه نوسان اوج یا پایین تشکیل می شود. این امر باعث می‌شود تا معامله گران این موقعیت‌ها را به راحتی شناسایی کرده و به عنوان بخشی از استراتژی فارکس خود، از آن استفاده کنند.

این الگوی نمودار بخشی از نمودار شبه‌مودو است و با مجموعه‌ای از ارتفاعات بالاتر و پایین‌تر مشخص می‌شود. برای بررسی ساختار قیمت، معامله گران باید به دنبال یک سری نوسانات قیمت باشند که دو سطح متمایز از حمایت و مقاومت را ایجاد می‌کند. این الگو زمانی تایید می‌شود که قیمت از سطح دوم مقاومت عبور می‌کند، که نشان‌دهنده بازگشت احتمالی روند صعودی است.

گزارش‌های اخیر حاکی از آن است که الگوی شبه‌مودو به‌ویژه در شناسایی معاملات سودآور در بازارهای پر نوسان مؤثر بوده است. در حالی که الگوی Quasimodo همیشه یک معامله موفق را تضمین نمی کند، اما در صورت استفاده صحیح در استراتژی فارکس نتایج امیدوارکننده‌ای را نشان می دهد. در واقع، برخی از معامله گران هنگام استفاده از این الگو در تجزیه و تحلیل خود، نرخ موفقیت را تا 70 درصد گزارش کرده‌اند.

با این حال، بسیاری از معامله‌گران فرصت‌های معاملاتی زیادی را از دست داده‌اند، زیرا اصول الگوی شبه‌مودو را درک نکرده‌اند. با درک Qm صعودی و qm نزولی، معامله گران می توانند تصمیمات آگاهانه‌ای در مورد موقعیت خرید یا فروش خود در نظر بگیرند. با ویژگی‌های منحصربه‌فرد و سابقه موفقیت‌آمیز این استراتژی معاملاتی در شرایط مختلف بازار، الگوی شبه‌مودو افزوده‌ای ارزشمند به جعبه ابزار هر معامله‌گری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *