bdforexa | برترین مرجع سرمایه گذاری
4 تا از اشتباهات رایج سرمایه‌گذاران در ارزدیجیتال

اگر کتاب شاهزاده و گدا را خوانده باشید، می‌بینید که چگونه در این قصه، جای یک شاهزاده با گدا به راحتی عوض شد. البته این قصه بی‌شباهت به دنیای ارزدیجیتال نیست. زیرا حکایت‌های زیادی از تریدرهایی وجود دارد که با یک اشتباه، همه چیزشان دود شده و از عرش به فرش رسیده‌اند.

برای تبدیل شدن به یک تریدر موفق، شناخت و توجه به اشتباهات رایج سرمایه‌گذاران در ارزدیجیتال، اهمیت بسیاری دارد. مدیریت سرمایه در دنیای رمزارزها کار ساده‌ای نیست و برای حرفه‌ای شدن در این بازار، بایستی استراتژی‌های معاملاتی زیادی را فرا بگیرید. در این مقاله به معرفی برخی از اشتباهات پرتکرار سرمایه‌گذاران در حوزه ارزدیجیتال می‌پردازیم. همراه ما باشید.

بررسی سرمایه‌گذاری در بازار ارز دیجیتال و ریسک‌های آن

در گذشته رمزارزها برای استفاده در اینترنت به عنوان پول دیجیتال در نظر گرفته شده بودند و فناوری پشت آن‌ها امکان پرداخت آنلاین را بدون دخالت بانک یا دولت فراهم می‌کرد. اما امروزه ارزهای دیجیتال، دیگر در حکم یک وسیله پرداخت نیستند، بلکه از آن‌ها به عنوان یک سرمایه‌گذاری پرخطر -به دلیل نوسان شدید قیمت بیت‌کوین و دیگر رمزارزها استفاده می‌شود.

بررسی سرمایه گذاری در بازار ارزدیجیتال و ریسک ها آن

با وجود این موضوعات محبوبیت استخراج، سرمایه‌گذاری و تجارت ارزهای دیجیتال همچنان در حال افزایش است و ارزهای دیجیتال برای سرمایه‌گذاران، یک طبقه دارایی جدید با بازدهی بالا ارائه می‌دهد. با این حال، رمزارزها در کنار بازدهی بالا، ریسک بالایی نیز به همراه دارد. مانند هر فناوری جدید، برای تجارت ارزهای دیجیتال نیز خطرات خاصی وجود دارد. این خطرات به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  • خطرات ناشی از اشتباهات تریدر: با آموزش مبانی ارز دیجیتال و داشتن استراتژی‌ معاملاتی این خطرات به حداقل خود می‌رسند. البته ضمن درس گرفتن از اشتباهات رایج سرمایه‌گذاران در ارزدیجیتال، برای به دست آوردن یک چنین مهارت‌هایی به زمان و پشتکار زیادی نیاز دارید. در ادامه مقاله به معرفی برخی از این اشتباهات می‌پردازیم.
  • خطرات ذاتی بازار ارز دیجیتال: اتفاقاتی مانند هک صرافی، انواع کلاهبرداری‌ها (مانند فیشینگ، اسکم، پامپ و دامپ، راگ پول، پانزی و …) در بازار رمزارزها وجود دارند. برای جلوگیری از این اتفاقات، تریدرها بایستی به طور سیستماتیک نرم‌افزار خود را در مقابل آسیب‌پذیری‌ها و کدهای مخرب آزمایش کنند. همچنین برای محافظت در برابر تهدیدات، نصب آنتی‌ویروس بر روی تمام دستگاه‌هایی که برای دسترسی به کیف پول ارزهای دیجیتال خود (از جمله گوشی‌های هوشمند) استفاده می‌کنند، ضروری است.

اشتباهات رایج سرمایه‌گذاران در ارزدیجیتال

وقتی نوبت به سرمایه‌گذاری در حوزه رمزارز می‌رسد، اکثر ما فرصت‌های عالی معاملاتی را با آزمون و خطا کشف می‌کنیم. با این حال، بهتر است این شما باشید که از اشتباهات دیگران درس می‌گیرید، تا اینکه معاملات شما درس سرمایه‌گذاری را به دیگران بدهد. در زیر به معرفی پنج تا از اشتباهات رایج سرمایه‌گذاران در ارزدیجیتال پرداخته‌ایم:

ذخیره رمزارز در کیف پول آنلاین

  • ذخیره‌سازی رمزارز در کیف پول آنلاین لزوما به معنای غیرایمن بودن آن نیست، بلکه صرفا به این معنی است که سرمایه شما بیشتر در معرض خطر هک شدن قرار دارد. اگر نیاز به دسترسی سریع و آنی به ارز دیجیتال خود ندارید، بهتر است که آن‌ها را در کیف پول آفلاین ذخیره کنید. اما اگر انتخاب شما کیف پول آنلاین است، مطمئن شوید که فایروال و آنتی‌ویروس‌های موبایل و لپ‌تاپ شما به‌روز باشد. زیرا یکی از اشتباهات رایج سرمایه‌گذاران در ارزدیجیتال انتخاب یک کیف پول آنلاین بدون در نظر گرفتن امنیت آن است. بسته به نوع کیف پول آنلاین شما، به موارد زیر توجه داشته باشید:
  • اگر انتخاب شما کیف پول‌های وب است، هنگام استفاده از صرافی‌ها باید استفاده از ابزارهای محافظتی را در نظر بگیرید. صرافی ارز دیجیتال تبدیل چندین ویژگی امنیتی مثل احراز هویت چندعاملی، کد ضدفیشینگ و مدیریت آدرس برداشت را ارائه می‌دهد.
  • اگر انتخاب شما کیف پول‌های موبایلی است، باید بدانید که تلفن‌های همراه همانند رایانه‌های شخصی در برابر برنامه‌های مخرب و آلودگی به بدافزارها آسیب‌پذیر هستند. از این رو توصیه می‌شود که کیف پول تلفن همراه خود را رمزگذاری کنید و در صورت گم یا خراب شدن تلفن هوشمند از کلیدهای خصوصی خود (یا عبارت seed) پشتیبان تهیه کنید.
  • ممکن است کیف پول‌های دسکتاپ از بیشتر نسخه‌های وب امن‌تر باشند، اما بسیار مهم است که پیش از راه‌اندازی و استفاده از کیف پول خود، مطمئن شوید که سیستم شما از ویروس‌ها و بدافزارها پاک است.

اشتباهات رایج سرمایه‌گذاران در ارزدیجیتال

تعیین نکردن حد سود و ضرر

یکی دیگر از اشتباهات رایج سرمایه‌گذاران در ارزدیجیتال، مشخص نکردن حد سود و ضرر است. خوشبختانه مکانیزمی وجود دارد که به کمک آن شما می‌توانید از صرافی بخواهید که در یک قیمت خاص و یا زیر آن قیمت، به طور خودکار اقدام به فروش کند. به این مکانیزم، گذاشتن استاپ‌لاس (Stop Loss) گفته می‌شود. هدف از استاپ‌لاس محافظت از شما در شرایطیست که ترید شما درست از آب درنیاید.

در کنار مشخص کردن ضرر، تعیین حد سود نیز یکی از راهکارهای ابتدایی اما به شدت موثر در کنترل ریسک سرمایه‌گذاری است. با ترکیب سفارش حد سود (Take Profit Order) در کنار حد زیان و اصول مدیریت سرمایه، می‌توان از دست رفتن سرمایه در شرایط ناگوار بازار جلوگیری کرد.

داستان اوزویاما، پسری که به گفته خودش در نیمه راه میلیارد شدن بود، اهمیت تعیین حد سود و ضرر را برای تریدرها بازگو می‌کند. این جوان ۱۹ ساله تصمیم گرفته بود که ۱ میلیون نایرا (واحد ارز رسمی کشور نیجریه) را در یک ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری کند. در عرض چند ساعت پس از سرمایه‌گذاری، ارزش سرمایه او به ۳ میلیون نایرا افزایش یافت. شاید فکر کنید که این جوان اکنون یک میلیاردر است، اما اوزیوما در فیس‌بوک خود گفت که در آن روز و در عرض چند ساعت همه چیز را از دست داده است!

فومو (FOMO)

یکی از اشتباهات رایج سرمایه‌گذاران در ارزدیجیتال، معامله از روی FOMO (ترس از دست دادن) است.  این اتفاق هنگامی رخ می‌دهد که یک ارز دیجیتال شروع به رشد کرده و تریدرهایی که احساس جا ماندن از بازار را پیدا کرده‌اند، آن رمز ارز را در اوج قیمت خود می‌خرند. زیرا می‌ترسند که سود احتمالی آن را از دست بدهند. متاسفانه، این اقدام اغلب منجر به ضرر معامله‌گر می‌شود، چون قیمت معمولا پس از چنین افزایشی، کاهش پیدا می‌کند. بهترین راه برای جلوگیری از فومو تریدینگ، این است که چنین ارزی را کنار گذاشته و اصلا به سراغ معامله آن نروید؛ چون ریسک ضرر آن بیشتر از سودش است.

برای مقابله با فومو، باید دانش خود را نسبت به بازار ارز دیجیتال افزایش بدهیم. فومو مخصوص افراد مبتدی نیست و حتی تریدرهای کارکشته نیز به آن دچار می‌شوند. اگر قادر به درک بهترین زمان فروش و خرید ارزهای دیجیتال باشید، می‌توانید فومو را کنترل کنید. چرا که مجهز به تشخیص بهترین زمان ورود به بازار یک رمزارز هستید.

خطای انگشت تپل (Fat-Finger Error)

خطای انگشت تپل از اشتباهات رایج سرمایه‌گذاران در ارزدیجیتال است که حرص تریدرها را بسیار در‌می‌آورد. خطای انگشت تپل هنگامی رخ می‌دهد که تریدر بصورت تصادفی سفارشی را ثبت می‌کند که اصلا آن چیزی نیست که تصورش را داشته است. در حوزه رمزارزها، هر حرف یا عدد ارزش قابل‌توجهی دارد، به عنوان مثال BTC با mBTC کاملاً متفاوت است و وارد کردن صفر اضافی و جایگذاری اشتباه اعشار منجر به ضررهای بزرگ و سنگینی می‌شوند. مثلا پلت‌فرم دایورسیفای (DeversiFi) با خطای انگشت تپل، یک کارمزد 24 میلیون دلاری را به اشتباه پرداخت کرد.

یکی از نمونه‌های خطای انگشت تپل، ارسال رمزارز به آدرس اشتباهی است. برای جلوگیری از ارسال رمزارز به آدرس نادرست، زمانی که می‌‌خواهید مقدار زیادی رمزارز ارسال کنید، ابتدا 5 دلار بفرستید تا مطمئن شوید تراکنش شما با موفقیت انجام می‌شود. پس از موفقیت‌آمیز بودن آن، بقیه وجه را انتقال دهید. همچنین می‌توانید چند حرف اول و چند حرف آخر آدرس را چک کنید تا مطمئن شوید که نشانی صحیح است.

سرمایه‌گذاری بدون استراتژی مناسب

یکی از اشتباهات رایج سرمایه‌گذاران در ارزدیجیتال، سرمایه‌گذاری با چشم بسته است. احتمالا شما هم نقل قول‌هایی مانند “روند دوست شماست” را شنیده‌اید. در واقع این نقل قول به این اشاره دارد که در زمان ترید و معامله، بازار باید موافق با دیدگاه شما باشد. البته این توصیه‌ها هنگامی برای سرمایه‌گذار مفید است که در داخل یک استراتژی کلی قرار بگیرند. زیرا اگر بخواهید در سرمایه‌گذاری خود موفق باشید، حتما به یک استراتژی نیاز خواهید داشت.

شناسایی استراتژی‌های معاملاتی صحیح از استراتژی‌های اشتباه بسیار اهمیت دارد و معمولا پشت استراتژی‌های غیرکاربردی و اشتباه، ایده سریع ثروتمند شدن است. مثلا اگر با توجه به سیگنال‌های یک کانال به خرید و فروش اقدام می‌کنید –در حالیکه معلوم نیست این سیگنال‌ها از کجا آمده و چقدر روی آن‌ها تحقیق شده است- بدانید که ترید و سرمایه‌گذاری شما بدون داشتن استراتژی مناسب است.

سرمایه‌گذاری بدون داشتن استراتژی، مانند شرکت در یک قمار است. در این وضعیت، شما به قمار مشغول می‌شوید و درک درستی از امکانات، احتمالات و ارزش مورد انتظار خود ندارید. از این رو طبیعی است که تمام سرمایه خود را یک جا از دست بدهید.

سرمایه گذاری بدون استراتژی مناسب

یک استراتژی سرمایه‌گذاری صحیح، مجموعه‌ای از مراحل تکرارشدنی است که به افراد اجازه ایجاد و مدیریت سبد سهام خود را می‌دهد. در هر کدام از مراحل، مجموعه‌ای از قوانین وجود دارند که سرمایه‌گذار برای حصول موفقیت باید به آن توجه کند و پس از آن است که می‌تواند فرآیند سرمایه‌گذاری را آغاز کند.

 جمع‌بندی

دنیای ارزهای دیجیتال بدون چالش نیست. عدم قطعیت، نگرانی‌های امنیتی (مانند هک و کلاهبرداری) و نوسانات بازار تنها چند مورد آن هستند. از این رو آگاه ماندن و درک خطرات موجود، قبل از ورود به سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال بسیار مهم است. امیدواریم که این مقاله، اشتباهات رایج سرمایه‌گذاران در ارزدیجیتال و خطرات تجارت رمزارز را برای شما به خوبی توضیح داده باشد. به یاد داشته باشید: مسئولیت ایمنی و امنیت رمزارز و داده‌های خصوصی شما بر عهده خودتان است. برای شما آرزوی موفقیت و تجارت امن در ارز دیجیتال داریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *